Advies & Zorg

Hoe maak ik een keuze?

Uiteraard geldt dat de keuze persoonlijk is. Urnen zijn er in tal van materialen; keramiek, steen, marmer, kunststof, biologisch afbreekbare materialen, graniet of glas. Maar ook wáár de urn geplaatst wordt, of u de as over meerdere gedenktekens wilt verdelen en kosten kunnen een rol spelen.

Binnen of buiten

Niet elke urn is geschikt voor buiten. Het is dus allereerst belangrijk goed na te denken waar u de urn wilt (laten) plaatsen. In onze online catalogus kunt u per urn zien waarvoor deze geschikt is.

Duurzame urnen

Biologisch afbreekbare urnen zijn gemaakt van grondstoffen die na verloop van tijd vergaan en worden opgenomen door hun omgeving (aarde of zee). De natuur krijgt terug wat ze heeft gegeven.

Groot of klein

Als u de as van uw dierbare in één urn wilt bewaren, ís het van belang dat de urn een inhoud heeft van tenminste 3 á 3,5 liter. Er zijn echter ook ‘mini urnen’ voor een deel van de as, waardoor meer nabestaanden een deel van de as bij zich kunnen bewaren. Ook zijn er duo urnen voor 2 overledenen.

Wat kost een urn?

De kosten van een urn zijn afhankelijk van het materiaal en de soort. Er zijn verschillende prijsklassen.

De plek van de urn

De urn van uw dierbare verdient de meest bijzondere en mooiste plek. Waar dat is, is uiteraard persoonlijk en voor iedereen anders. Mensen kunnen een goed gevoel hebben om de as thuis te bewaren, maar het kan bijvoorbeeld ook in een urnentuin of columbarium (urnenmuur). Elk gedenkpark, crematorium of begraafpark heeft eigen mogelijkheden. Heeft u vragen en/of wilt u advies, neem dan contact op met gedenkboetiek@jonkerbos.nl. Wij helpen u graag.

Sieraden en mini urnen

Wilt u (een deel van de) as bewaren in een mini-urn of in een speciaal daarvoor gemaakt gedenksieraad? Dat kan. Zo is er sprake van een blijvende en tastbare herinnering: eventueel voor meer nabestaanden. Er zijn allerlei verschillende sieraden te verkrijgen: ringen, armbanden, hangertjes en nog veel meer.

Glasobjecten

Glasobjecten worden handgeblazen door professionele glasblazers. Bij het glasblazen wordt een deel van de as toegevoegd. Elk glasobject is uniek en vrij uit de hand vervaardigd, met de kleuren naar uw wensen. Er zijn zowel grote glaswerken in allerlei vormen als mini – glasobjecten. Vaak wordt hierom gevraagd als herinnering voor meer nabestaanden.